Teknikdagarna 2019

Går du i 7:an, 8:an eller 9:an? I så fall är du välkommen att ansöka till tre spännande teknikdagar på Ångströmlaboratoriet.

Vill du utmana dig själv och testa spännande teknik?

Under tre dagar på sommarlovet kan du som är tjej och går på högstadiet interagera med sociala robotar och olika tekniska maskiner under roliga former! Det kommer bli tre spännande dagar där du både har kul och får lära dig nya saker genom många inspirerande övningar.  

Du kommer att få besöka verkstaden på Ångströmlaboratoriet där du bland annat får svarva på ”klassiskt” vis där du själv styr processen. Du kommer få lära dig om, och interagera med, sociala robotar samt lära dig om 3D-printing. Vi gör även ett besök på Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo som erbjuder ett specialsytt program för oss.

Teknikdagarna arrangeras av Uppsala universitet. Syftet med Teknikdagarna är att få fler högstadietjejer att intressera sig för tekniska och naturvetenskapliga ämnen samt välja dessa inriktningar på gymnasiet och i högre studier. 

Teknikdagarna är gratis men har begränsat antal platser. Först till kvarn!

MER INFORMATION


DATUM: 17 jun - 19 jun 2019

TIDER: 9.00-15.00. På måndag och tisdag samlas vi på Ångströmlaboratoriet. På onsdag ses vi vid Uppsala Centralstation för bussresa till Gimo.   

ANMÄLAN: 
Anmälan är stängd.

FRÅGOR:
Tveka inte att ta kontakt med Katarina Garpenstrand. Tel: 070 167 94 73.