Utbildningsberedningen

Uppgifter

• beredning av utbildningsärenden inför beslut i områdes­nämnden,
  • beredning inför beslut i områdesnämnden om verksamhetsplanering för utbildning, resurs­fördelning och dimensionering,
  • följa upp och utveckla övergripande principer för områdets kvalitets- och utvärderings­arbete samt utbildningsutbud, lärarrekry­tering, peda­go­gisk utveckling och forsknings- och yrkeslivsanknytning inom utbild­ning­en,
  • följa upp och utveckla övergripande principer för utbildningens inter­nationalisering och samarbeten nationellt och internationellt,
  • följa upp och lämna förslag vad gäller lokal- och utrustningsfrågor, student- och lärar­service, studentrekrytering samt marknadsföring,
  • utse en ledamot i samverkansberedningen,
  • samverkan med forskningsberedningen och samverkansberedningen i övergripande frågor.

Sammansättning

Prodekan för utbildning är ordförande i utbildningsbered­ningen. Ordförandena i FUN, NUN och TUN samt ämneskoordinatorerna, som utses av sektionsdekanerna, är ledamöter.    Tre studentrepresentanter (varav lämpligen en doktorand) med en gruppsuppleant ingår i utbildnings­­bered­ningen. En representant från TUR har närvaro- och yttranderätt.

Utbildningsberedningen utser vice ordförande inom sig. Utbildningsberedningen föreslår två leda­möter av olika kön till utskottet för lika villkor. Arbetsutskottet beslutar därefter om vem av dessa som blir ledamot i utskottet för lika villkor, tillika utbildningsberedningens ledamot med särskilt ansvar för att lika villkor beaktas i beredningens arbete. Personal vid områdeskansliet utgör utbildningsberedningens kanslistöd.

Mandat­perioden är treårig fr.o.m. 2021-01-01.

Ledamöter

Cecilia Johansson, ordförande
Susanne Mirbt, ordf. NUN
Greger Thornell, ordf. TUN