Gymnasietjejer deltog i digitalt Uptown Tech

30 november 2020

Kvinna framför skärm med mötesdeltagare.

Madeleine Jansson var en av projektledarna för årets digitala Uptown Tech med bland annat workshops, panelsamtal och frågestund.

Den 21 november deltog 50 gymnasietjejer i Uptown Tech, som i år genomfördes digitalt via Zoom.

Syftet med eventet, som vanligtvis anordnas på plats på Ångströmlaboratoriet, är att inspirera och ge besökarna en känsla av hur det är att plugga till ingenjör i Uppsala.

Hanna Gjöthlén och Helena Frestadius, IT- samt
datavetenskapstudent, håller i en workshop i
programmeringsspråket Python.
Foto: Ronja Baumeister

Programmet under eventet bestod av fyra olika workshops som hölls av programmen elektroteknik, kärnkraftsteknik, IT/data och matematik. Deltagarna kunde också se ett panelsamtal mellan tre studenter och en alumn, följa med på en live virtuell rundtur på Ångström samt ställa sina frågor om respektive program under en frågestund på Zoom.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat genomföra eventet digitalt och är redo för framtida digitala event! Vi hoppas att deltagarna har haft en bra upplevelse och ser fram emot att ta del av deras utvärderingar, sa Madeleine Jansson och Lovisa Svensson, projektledare vid teknisk-naturvetenskapliga fakulteten.

Lovisa Svensson