Kalendarium
Disputationer visas i DiVA.
RSS för kalender Prenumerera på kalenderFölj dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Forskning och utveckling av material för att laga skadade kroppar
Vid veckans Upptalk weekly möter vi en vetenskapsman som drivs av att utveckla material till innovativa reservdelar. Exempel på detta är nya dentala material, skallimplantat som omvandlas till skelettvävnad, benlim som lagar brutna kroppsdelar på ett sätt som skruvar inte kan och nya koncept för missbrukssäkring av läkemedel. Gör oss sällskap och passa på att ställa alla dina frågor till Håkan!
-
–12.00
Grundläggande kunskaper om immateriella rättigheter (IP)
Seminariet ger dig en introduktion till olika typer av IP och deras relevans för akademisk forskning. Dessutom presenteras en översikt över de internationella system som är relevanta för patent, varumärken, upphovsrätt och industriell design. Vi diskuterar även hur man skyddar en produkt eller idé med olika typer av IP. Kursen ges på engelska. Anmälan senast 26 februari.
-
–14.15
Ångströmlaboratoriet
Docentföreläsning: "Kristallisering ifrån lösning ur ett termodynamiskt och kinetiskt perspektiv."
Institutionen för kemi - Ångström inbjuder härmed alla intresserade till docenturföreläsning i ämnet kemi med inriktning mot fysikalisk kemi.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Kan stenätande bakterier vara nyckeln till minskad koldioxidhalt i atmosfären?
Kan bakterier verkligen äta sten? Och på vilket sätt bidrar dessa bakterier till kampen att få ett nettoutsläpp av växthusgaser ut i atmosfären? Detta är några av de frågeställningar vi i denna veckas UppTalk Weekly ska prata om med Anna Neubeck, forskare i paleobiologi vid institutionen för geovetenskaper. Varmt välkomna!
-
–12.30
UppTalk Weekly: Hur strålar av snabba joner kan hjälpa oss inom medicin, arkeologi och utveckling av nya material?
På Tandemlaboratoriet används acceleratorer för analys och modifiering av material i världsklass. Forskning, myndigheter och näringsliv använder infrastrukturens resurser för spetsforskning och utveckling inom allt från medicin till solcellsteknologi. Möt Daniel Primetzhofer laboratoriets föreståndare och lär dig mer om verksamheten och dess betydelse, förr, nu och i framtiden
-
–12.00
Seminar series on equal opportunities: Part 2
-
–12.30
UppTalk Weekly: Hur arbetar svenska företag med grön förnyelse?
Hur utvecklar svenska företag och organisationer nya produkter och tjänster som tar hänsyn till miljö- och klimatpåverkan? Vad är intraprenörskap, vem är den "gröna" intraprenören och vilken roll spelar ett företags styrelse för grön förnyelse? Detta är några av de frågor vi kommer att beröra i veckans UppTalk Weekly med vår gäst Ivo Zander, professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet
-
–13.00
UppTalk Weekly panelsamtal: Womher - varför har Uppsala universitet ett centrum för kvinnors psykiska hälsa?
Psykisk ohälsa är på väg att bli en av vår tids största och kostsamma samhällsfrågor. För att ta fram mer evidensbaserad kunskap kring psykisk ohälsa bland kvinnor har Uppsala universitets startat Womher som ska bli en tvärvetenskaplig kraftkälla och förstärka nätverk där psykisk ohälsa belyses ur olika perspektiv. Målet är att i framtiden kunna fatta bättre beslut för att främja psykisk hälsa.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Hopp för patienter med ME - en av världens mest funktionsnedsättande sjukdomar
ME är en kronisk multisystemsjukdom som påverkar nervsystem, immunförsvar och energiproduktion. Trots att ME funnits som diagnos i över 50 år vet man fortfarande inte vad som orsakar sjukdomen. Jonas Bergquist, professor i analytisk kemi, har startat ett forskningscentrum i Uppsala där man bland annat studerar ryggvätskan hos ME patienter för att komma närmare att lösa gåtan bakom sjukdomen.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Universums uppkomst, storhet och märklighet
Med nyfikenhet på en värld vars storhet och märklighet vi vet så lite om ifrågasätter professor Ulf Danielsson allt vi tar för sant med matematiken som modell. Där han bland annat hävdar att en objektiv verklighet finns och kan beskrivas av en fysik vi saknar förståelse för. Vid detta UppTalk samtalar vi om universums uppkomst, strängteorin, livets varande och mänsklighetens fria vilja.
-
–12.00
Seminar series on equal opportunities: Part 3
-
–19.00
Botaniska trädgården
Pollination - inte bara blommor och bin
Botanisten visar och berättar om pollination och den variationsrikedom som finns i naturen. Obligatorisk föranmälan.
-
–12.00
Ångströmlaboratoriet
Seminar series on equal opportunities: Part 4
-
–19.00
Botaniska trädgården
Mellan hägg och syren
Visning av Botaniska trädgården i försommarskrud.Start vid Tropiska växthuset. Obligatorisk föranmälan.
-
–19.00
Botaniska trädgården
Älskade pioner
Under fem års tid har vi renoverat vårt pionkvarter och invigningen ligger ännu något år bort. Men vi bjuder in till en tjuvkik av våra pioner redan denna säsong!
-
–19.00
Botaniska trädgården
Frukter och frön
Botanisten visar och berättar om hur växter sprider sin avkomma eller på annat sätt tar omgivningen i besittning.