Studier och elitidrott

Uppsala universitet och Sverige Riksidrottsförbund har ingått ett avtal angående att Uppsala universitet ska vara ett elitidrottsvänligt lärosäte. Detta innebär inte att det ges förtur vid antagningen till våra kurser eller program. Läser du vid Teknisk-naturvetenskapliga fakultet och samtidigt är elitidrottare erbjuder vi dig däremot vägledning och stöd för att du ska kunna kombinera dina studier och elitidrott.

Definition

Idrotten ska ingå i något av Riksidrottsförbundets (RF:s) specialidrottsförbund. Individuella idrottare ska tävla på lägst nationell mästerskapsnivå och/eller i landslag för att räknas som elitidrottare. Elitlagidrottare ska spela i någon av de två högsta nationella serierna. Definitionen gäller också tränare för elitlag och individuell elitaktiv, förbundskapten för landslag och förbundstränare.

Antagen till program inom teknik eller naturvetenskap

När du är antagen till programmet är du välkommen att boka in ett möte då vi tittar både på utbildningen i stort samt den aktuella terminen. Till det mötet ska du ta med dig all tillgänglig information om datum och tider för träning, träningsläger, matcher och resor i samband med ditt idrottsutövande.

Kontakt och vägledning

Ylva Hedstrand, Studievägledare: Ylva.hedstrand@uadm.uu.se

Stipendier

Utövar du elitidrott och har studerat minst en termin och är aktiv student på minst halvtid vid Uppsala universitet kan du  söka ett stipendium på 25 000 kr.

Hälsa och motion

För Uppsalastudenter finns ett stort utbud av träning, friskvård och hälsovård