WSP:s Framtidsstipendium till Uppsalastudent

2017-12-15

Sofia Wiklund, student på civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik, är en av mottagarna av WSP:s Framtidsstipendium 2017. Tillsammans med civilingenjörsstudenten i industriell ekonomi vid KTH, Henrik Sjökvist, har hon tagit fram en lösning som förvandlar ett kontor till studentboende med bidraget ”Flexibla kontor – Kontor by day, boende by night”.

Tävlingen ”100H” för studenter på svenska högskolor och universitet arrangerades för tredje året i rad av WSP, ett globalt analys- och teknikkonsultföretag. I år hade de tävlande 100 timmar på sig att leverera en lösning som kan bidra till ungas möjligheter att hitta ett första eget boende.

Juryns motivering till det vinnande bidraget:

”En kreativ idé som med stor framgång tar sin utgångspunkt i problemet med outnyttjade resurser och tomma ytor – och som visar stor potential att på ett billigt sätt öka nyttjandegraden av befintliga kontorslokaler i attraktiva områden. Dessutom mycket snyggt och pedagogiskt presenterat. Kombinationen av underutnyttjade resurser, delningsekonomi samt bostadsbrist gör förslaget till en vinnare.”

Förstapristagarna fick förutom WSP:s Framtidsstipendium 2017 ta emot en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UK:s huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Mer om WSP:s Framtidsstipendium 2017

Ladda ned Sofia Wiklunds och Henrik Sjökvists vinnande lösning