Ambassadörsprogrammet STAMP

Går du ett program inom teknik och naturvetenskap och har förmågan att inspirera unga samt har ett brett kontaktnät bland studenter?Tycker du det är roligt att prata inför grupper och vill kanske bättra på din presentationsteknik och ledarskapsförmåga?

Då kanske vårt ambassadörsprogram STAMP är något för dig! Inom programmet får du timersättning, utbildning och förtur till att jobba med våra aktiviteter.

Varje år söker vi ca 15-20 studenter som vill bli en del av vårt studentambassadörsteam, STAMP, och vara vårt ansikte utåt! Du som söker är social och utåtriktad, har ett brett kontaktnät och tycker att det är roligt att prata inför grupper. Du är ansvarstagande och kan kombinera uppdraget med dina studier. Vi söker studenter från alla program.

Vi söker dig som:

  • Vill visa upp och väcka nyfikenhet för naturvetenskap och teknik hos barn och ungdomar
  • Vill bidra till att fler elever väljer teknisk-naturvetenskapliga utbildningar vid Uppsala universitet
  • Vill arbeta på evenemang som ordnas av Uppsala Universitet
  • Vill vara en ambassadör för Uppsala Universitet och din utbildning

Vill du vara vårt ansikte utåt?

Ansök här!
senast 30 september 2018
Den obligatoriska utbildningsdagen är lördagen 6 oktober kl. 10-15.

Har du frågor?
Kontakta Maja Garde Lindholm

Förväntning och förutsättningar

Vad förväntar vi oss av dig?

Du förväntas att delta i ett antal studiebesök och universitetsevent där du också får ersättning. Vi förväntar oss att du kan delta i ett par aktiviteter under hösten och motsvarande under våren, men oroa dig inte – om det kör ihop sig går studierna först!

För att bli en del av studentambassadörsteamet ingår en obligatorisk utbildningsdag. Under utbildningen får du veta mer om uppdraget och aktiviteterna som du kan medverka på, reflektera kring och öva på delar av uppdraget samt en workshop i presentationsteknik. (Ersättning utgår inte för utbildningsdagen.)

Studiebesök och universitetsevents

Som Studentambassadör tar du emot och guidar högstadie- och gymnasieelever som kommer på studiebesök, förklarar naturvetenskapliga och tekniska fenomen, leder aktiviteter och guidningar och håller presentationer om hur det är att vara student på din utbildning och universitetet.

Du deltar som funktionär på exempelvis Examensceremonin, Universitetsdagen, Scifest, TeknikåttanLegocenter eller andra aktiviteter som Uppsala universitet ordnar, då bidrar du med allt ifrån att registrera deltagare, leda grupper rätt, till praktiska back-stage-uppgifter.

Ersättning

120 kr/timme.

Ansökan

Sista ansökningsdag för HT-18 är 30 september.
Den obligatoriska utbildningsdagen är lördagen 6 oktober kl. 10-15. Ansök här!