Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap

Programmera med Uppsala universitet!

Programmeringsscenter är ett komplement till den traditionella skolundervisningen. Vi vill inspirera lärarna i sitt arbete och ge elever chansen att upptäcka programmering på ett nytt sätt. 

Legoprogrammering

Legoprogrammeringen är öppet för mellan- och högstadiet. Elevgrupper på upp till 16 elever bokas in på 2-3-timmarspass för att få en grundläggande genomgång och få inspiration av Legorobotik och programmering av Legorobotar. Om ni bokar pass, så kommer ni träffa några av dessa duktiga legofunktionärer, som alla är studenter på Uppsala universitet.

Micro:bits-programmering

Vi  arbetar  kontinuerligt med att utveckla programmeringcentret, till att innefatta  även andra verktyg än Legoprogrammering, bl.a. BBC Micro:bits. Dessa Micro:bits är små datorer som är mångsidiga och prisvärda plattformer, till enkel programmering och framför allt till att skapa saker som styrs digitalt. Är du intresserad av vårt arbete kring Micro:bits eller har du andra idéer eller förslag på nya "uppdrag" för eleverna, så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

Inför ert besök

Innan ni besöker Informationsteknologiskt centrum ber vi er ta del av våra säkerhetsinstruktioner.