Utskottet för lika villkor

Uppgifter

• att ha ett övergripande ansvar för att inom vetenskapsområdet följa och utvärdera jämställdhetsarbetet
  • att vara områdesnämndens/fakultetsnämndens remissinstans
  • att planera och genomföra jämställdhetsprojekt
  • att vara styrgrupp för fakultetens mentorsprogram för kvinnor, vars samordnare årligen ska avrapportera till utskottet hur programmet fortlöper
  • att utarbeta förslag till jämställdhetsplan för vetenskapsområdet
  • att utarbeta förslag till områdesspecifika mål för jämställdhetsarbetet

Sammansättning

Ställföreträdande vicerektor är ordförande. De jämställdhetsansvariga ledamöterna i utbildningsberedningen, forskningsberedningen respektive samverkansberedningen är ledamöter. Ytterligare två lärarledamöter utses av områdesnämnden/fakultetsnämnden på förslag från ställföreträdande vicerektor. En doktorandrepresentant och en studentrepresentant utses av berörd studentkår. De tre fackliga organisationerna har möjlighet att utse varsin representant.

Ledamöter

Marika Edoff, ordförande
Karin Stensjö, arbetande ledamot
Vakant, lärarledamot