Stort engagemang från universitetet när Uppsala tar ansvar

9 november 2017

Denna vecka inleds klimatmötet COP23 i Bonn medan Uppsala laddar för hållbarhetsdagen ”Uppsala tar ansvar” den 14 november. Universitetet bidrar där med flera programpunkter, bland annat en direktsändning från Bonn, där en delegation av studenter och forskare just nu befinner sig.

-    Hållbarhetsdagen i Uppsala är en arena där universitetet vill vara med och bidra till en hållbar värld med kunskap och engagemang. Vi hoppas att många kommer och låter sig inspireras. Särskilt roligt är det att kunna välkomna en ung, starkt miljöengagerad person som Xiuhtezcatl Martinez, som föreläsare, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet.

Hållbarhetsdagen i Uppsala arrangeras av affärsnätverket Relation i samarbete med lokala partners, bland dessa Uppsala universitet. Syftet är att träffas och utbyta erfarenheter kring hur man som företag/organisation/individ kan ta ett större hållbarhetsansvar. Isak Stoddard, stf föreståndare på Centrum för hållbar utveckling (Cemus), håller en interaktiv föreläsning om vad det innebär att omsätta kunskap till handling och visa ledarskap i klimatfrågan, och professor Maria Strömme berättar om hållbara material och nanoteknologi.

Delegationen från Uppsala universitet som redan befinner sig i Bonn bloggar på http://www.web.cemus.se/uucop23/ arrangerar ett seminarium med bland andra Professor Kevin Anderson, innehavare av Zennströms klimatprofessur vid Uppsala universitet, som kommer att direktsändas över nätet direkt till hållbarhetsdagen i Uppsala den 14 november.

Tid och plats för evenemanget: Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala torg 1, 14 nov kl 08.00-17.00.

Läs programmet på Relations webbplats.