Mats Daniels hedras för bidrag till datavetenskapen

13 november 2018

Mats Daniels, ny professor vid institutionen för informationsteknologi, har fått en utmärkelse för sina bidrag till datavetenskapen.

ACM, Association for Computing Machinery, har utnämnt 49 Distinguished Members för enastående bidrag till fältet. Mats Daniels, ny professor vid institutionen för informationsteknologi, utnämndes till Distiguished Member "For Outstanding Scientific Contributions to Computing".

– Det är hedrande att ha fått den här utmärkelsen, säger Mats Daniels som denna vecka också installeras som professor vid Uppsala universitet.
– Kanske inte minst för att det är “For Outstanding Scientific Contributions to Computing“ och inte “For Outstanding Educational Contributions to Computing” eftersom jag ser det som ett erkännande att forskning kring datavetenskapens didaktik räkas som datavetenskap.
I forskargruppen som Mats tillhör, Uppsala Computing Education Research group - UpCERG, är det ytterligare två professorer (Åsa Cajander och Arnold Pears som installeras vid Uppsala universitet den 16 november.
– 2018 har varit ett bra år för UpCERG, konstaterar Mats Daniels. EU-projektet COMnPLAY startade i somras och vi fick beviljat EASTEM (Euro-Asia collaboration for enhancing STEM Education).

---

Läs mer:

2018 ACM Distinguished Members

EU-projektet COMnPLAY