Samverka med oss

Uppsala universitet är rankat som ett av världens 100 bästa universitet och vår utmaning nu är hur vi ska förbättra vår starka position ytterligare. Vi strävar efter att utveckla nya kunskapsområden genom att samarbeta tvärvetenskapligt och därmed bidra till hållbara lösningar till de utmaningar vårt samhälle står inför. Ditt engagemang och stöd behövs för att Uppsala universitet ska kunna nå upp till dessa ambitiösa mål för framtiden.

Välkommen att samverka med oss! Det finns många sätt vi kan stötta och lyfta varandra.

Ditt engagemang är till stor hjälp. Du kan vara ett stöd för våra studenter genom att medverka i mentorsprogram, erbjuda studenter exjobb, sommarjobb och anlita dem i projekt, eller genom att gästföreläsa och låta studenterna ta del av dina erfarenheter och din expertis. Du kan även ta emot studiebesök på din arbetsplats. Bor du i ett annat land än Sverige kan du stötta internationella- och utbytesstudenter genom att vara en lokal kontakt.

Vi kan bland annat hjälpa dig med karriärsutveckling. Som alumn har du tillgång till vår karriärrådgivning, du kan beställa skräddarsydda utbildningar via Uppdragsutbildningen och du kan söka stöd i ditt entreprenörskap hos UU innovation och Drivhuset. Du hittar alla våra samverkansprojekt här.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att höja din status på arbetsmarknaden. Du kan till exempel nämna din studiebakgrund när du presenterar dig i professionella sammanhang och när du ger presentationer. Genom att vara en god ambassadör för teknik och naturvetenskap vid Uppsala universitet hjälper du till att upprätthålla vårt goda anseende.

Vill du anordna ett alumnevent för till exempel alumner från ditt program eller på din ort? Kanske en AW eller ett karriärmingel? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Kanske är det redan något på gång som du kan hjälpa till med. Om du registrerar dig i vårt alumnnätverk får du inbjudningar till de events som anordnas. Läs gärna om några av våra tidigare event.