En eftermiddag för alumner: Framtidens forskning och samarbeten!

Vad krävs för att vi ska klara av framtidens stora samhällsutmaningar? Alumnevenemanget Framtidens forskning och samarbeten som ägde rum på Ångströmlaboratoriet bjöd på forskningspresentationer och paneldiskussion.

– Vi i den akademiska världen förstår mer om vad som behövs om vi får lära oss vad ni alumner som jobbar i olika segment har för frågeställningar, sa Fredrik Nikolajeff, föreståndare för Uppsala Centrum för medicinsk teknik.

Läs om de deltagande forskarnas lösningar på framtidens utmaningar >>

Läs tre alumnröster om eventet >>

Niklas Zennström besöker Ångströmlaboratoriet

Många studenter och anställda var nyfikna på alumnen och Skype-grundaren Niklas Zennström när han besökte Siegbahnsalen. Han gästade Ångström i samband med installationen av den andra klimatprofessorn, Kevin Anderson, på den professur som etablerats efter en donation från Zennström.

Se inspelningen från detta tillfälle och låt dig inspireras av Skypegrundarens erfarenheter och historia!